Urgenta?
 
Stiri din cadrul Clinicii
Ce spune media despre noi, interviuri, articole, reportaje din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara
O pacientă din partea de vest a țării, în vârstă de 66 de ani, a fost supusă, la Spitalul Județean Timișoara, unui tratament realizat în premieră națională.

Femeia a fost diagnosticată cu tumoră de glomus carotidian, provenită dintr-un țesut aflat la bifurcația arterei carotide, care în condiții normale reglează PH-ul și compoziția de gaze din sângele uman.

Potrivit specialiștilor, aceste tumori cresc în volum, produc compresiune locală, răgușeală, tulburări de tensiune și de ritm cardiac, iar în cinci la sută din cazuri sunt maligne.

Citeste tot articolul pe www.renasterea.ro

Operatie in premiera nationala la Timisoara: doctorii au salvat de la amputare piciorul unui tanar

La Timișoara a avut loc o operație în premieră națională efectuată de medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară, secție condusă de doctorul Mihai Ionac. Doctorii de la Spitalul Județean Timișoara i-au salvat piciorul unui tânăr de la amputare.

Intervenția a avut scopul de a debloca o venă importantă din abdomenul unui tânăr, în vârstă de 19 ani, student al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Citeste tot articolul pe www.tion.ro

Premieră medicală la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brinzeu” Timișoara a bifat, la sfârșitul acestei săptămâni, o nouă premieră medicală.

Sub coordonarea renumitului chirurg cardiovascular german, dr. Rolf Dammrau, colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară, condus de prof. Dr. Mihai Ionac, alături de echipa de radiologie intervențională coordonată de dr. Adrian Tutelca, au realizat cu succes o intervenție chirurgicală endovasculară modernă pentru tratarea anevrismului de aortă toracică descendența (TEVAR), la un pacient, în vârstă de 71 de ani.

Citeste tot articolul pe www.gazetadinvest.ro

Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara a ajuns la 15.000 de intervenții de când s-a înființat

Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara a apărut în urmă cu 11 ani și tratează bolile vasculare periferice, pacienții cu boală arterială periferică, cu boală carotidiană, pacienții cu anevrisme arteriale sau pacienții cu afecțiuni venoase periferice.

Clinica a atins până în prezent numărul de 15.000 de intervenții chirurgicale. Pe lângă intervențiile de rutină, în clinică s-a dezvoltat chirurgia accesului venos pentru tratamentul chimioterapic sau al fistulelor arteriovenoase pentru dializă, dar și tratamentul complex al complicațiilor acestora.

Citeste tot articolul pe www.tion.ro

Avertisment: mănușile pudrate pot duce la apariția unor complicații sau boli fatale

Reprezentanții Clinicii de Chirurgie Vasculară și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara fac un apel la pacienți să nu mai permită folosirea mănușilor pudrate în procedurile chirurgicale efectuate de medici asupra lor. Complicațiile pe care le pot suferi pacienții merg de la inflamații locale până la apariția unor cancere genitale.

"Solicitați medicului sau asistentei să nu utilizeze mănuși cu pudră atunci când efectuează diverse manevre medicale: recoltare de sânge sau alte probe biologice, examinarea cavităților (gură, nas, urechi, vagin, rect), schimbarea pansamentelor etc. Mănușile cu pudră sunt nocive, atât pentru medici, dar mai ales pentru pacienți.", explică prof. dr. Mihai Ionac

Citeste tot articolul pe www.scoalapacientilor.ro

Arhiepiscopia Timișoarei a sprijinit modernizarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din Timișoara

Secția de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara a fost modernizată la standarde europene prin implicarea Consiliului Județean Timiș, a unor oameni de bine și a Arhiepiscopiei Timișoarei, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

La inaugurarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență din Timișoara a participat joi, 14 ianuarie 2016, arhid. Ing. Timotei Anișorac, delegat al Centrului eparhial din Timișoara.

Citeste tot articolul pe www.activenews.ro

Lupta medicilor chirurgi pentru prevenirea amputatiilor de mani si picioare incepe de la Timisoara

Progresele medicale se traduc in tratamente ale unor stadii de boala imposibil de tratat anterior si de asemenea mai usor de suportat de catre pacienti.

Prof. dr. Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara din Timisoara, a explicat ca o evolutia majora in chirurgia vasculara o reprezinta tehnicile endovasculare, care au devenit o componenta importanta in arsenalul chirurgului vascular si pe viitor probabil ca vor reprezenta metoda preferata in tratamentul bolii arteriale periferice. In numeroase situatii tehnicile de dilatare si stentare sunt singurele care pot salva membrele inferioare de la amputatie.

Citeste tot articolul pe www.banatulmeu.ro

Centrul Pius Branzeu integrat in Scoala Europeana de Microchirurgie

Zece chirurgi din toate colturile lumii, au sosit la Centrul de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie “Pius Branzeu” din Timisoara, pentru a se instrui in tehnici speciale de ridicare de lambouri.

“Tehnicile prin care se diseca tesuturile necesita niste abilitati deosebite. Exista niste detalii la care trebuie sa fii avizat. Daca inveti aceste lucruri in sala de operatie direct exista sanse foarte mari sa provoci dezastru, si practic sa ruinezi operatia constructiva inca din sala de operatie. In laborator, aici, sunt paractic tineri medici specialisti, nu exista rezidenti, toti sunt specialisti, si invata tocmai aceste trucuri, aceste abilitati speciale de disectie care sa permita dupa aceea realizarea operatiilor de reconstructie in siguranta la pacient.”, a spus prof.dr. Mihai Ionac, directorul cursului.

Citeste tot articolul pe www.televiziunea-medicala.ro

Managementul modern al plagilor, solutia pentru un tratament eficient

Ultimele cunostinte in managementul plagilor au fost discutate, timp de doua zile, la Timisoara, la prima conferinta pe aceasta tema, organizata de Societatea Romana de Chirurgie Vasculara.

Principalul scop al organizatorilor acestui eveniment a fost gasirea unor solutii, referitoare la abordarea multidisciplinara a tratamentului plagilor cronice, intrucat statisticile sunt alarmante.

Citeste tot articolul pe www.televiziunea-medicala.ro

Medicii timisoreni folosesc o tehnica revolutionara care grabeste vindecarea ranilor si reduce numarul de amputatii

Peste 50 de medici din Romania, Austria si Serbia au aflat de la doctorii timisoreni cum pot sa trateze ranile in cel mai modern si revolutionar mod cu putinta.

La sfarsitul saptamanii trecute acestia au participat, la Timisoara, la primul workshop de terapie cu presiune negativa organizat la noi in tara. Aceasta tehnica revolutionara este nou introdusa si este dedicata vindecarii ranilor cronice, dar, din pacate, in Romania este inca prea rar utilizata.

Citeste tot articolul pe www.pressalert.ro

Conditii decente pentru pacientii de la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara

Modernizarea Clinicii de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara, continua. Pacientii beneficiaza de inca un salon renovat si dotat special pentru ei.

“In primul rand este baia, care are toate dotarile necesare pentru un pacient aflat pe sectia asta dusuri, tot ce este posibil, este dotat ne ajuta, pentru ca, noi fiind cu handicap, sunt bari, sunt gandite in asa fel ca sa usureze situatia pacientului.”, a spus Gheorghe Bacter, pacient.

Citeste tot articolul pe http://www.televiziunea-medicala.ro/

Clinica de Chirurgie Vasculara Timisoara a inaugurat un salon de 45.000 lei

Miercuri, 4 martie, de la ora 11.00, a fost inaugurat un nou salon, in cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara din incinta Spitalului Judeţean, de la etajul 8. Suma investita este de 45.000 lei.

An de an, tot mai mulţi pacienţi se adreseaza acestei clinici, astfel incat, in prezent, aici se asigura ingrijirea a peste 5.000 pacienţi si au loc mai mult de 2.000 operaţii pe an, programate sau in urgenţa.

Citeste tot articolul pe www.ziuadevest.ro

Pune Romania pe picioare

Dupa o intervenţie chirurgicala pe cord, recuperarea este esenţiala. in Romania insa, sedinţele de kinetoterapie lipsesc in majoritatea spitalelor. incearca sa schimbe acest lucru Sebastian Miron, un tanar kinetoterapeut care s-a intors in Romania dupa ce timp de patru ani a lucrat in Danemarca.

Citeste tot articolul pe www.digi24.ro

Numarul de chirurgi vasculari este prea mic in condiţiile in care ateroscleroza reprezinta cauza numarul unu de mortalitate

Interviu cu Prof. Dr. Mihai Ionac, Presedintele Societaţii Romane de Chirurgie Vasculara, sef Clinica de Chirurgie Vasculara si Microchirurgie Reconstructiva, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Timisoara

Pe plan european chirurgia vasculara a cunoscut o dezvoltare trepidanta in ultimul deceniu si menţionez: tehnicile endovasculare pentru tratamentul anevrismului de aorta electiv si in urgenţa sau pentru tratamentul ischemiei critice de membru, endarterectomiile carotidiene, abordul multidisciplinar in tratamentul piciorului diabetic, tehnicile endovenoase in tratamentul varicelor, tehnicile de trombectomie si stentare din tromboza venoasa profunda, noile tehnici de transfer nodular sau anastomoze limfovenoase pentru tratamentul limfedemului.

Citeste tot articolul pe www.saptamanamedicala.ro

Ce ii aduce pe medicii romani inapoi acasa din strainatate. "Pretul" platit pentru salarii si de 12 ori mai mari ca in tara

Banii nu sunt totul. Au ajuns la aceasta concluzie o parte dintre doctorii romani, care revin in tara dupa ce au muncit in strainatate, pe salarii chiar si de 12 ori mai mari, ca cele de aici.

Le este dor de familie si de prieteni, si se simt singuri intr-o tara straina. Pe de alta parte, aici au mai multe sanse sa se afirme, decat in occident.

Citeste tot articolul pe www.stirileprotv.ro

"Precizia e obligatorie si in pictura si in chirurgie." Povestea medicului care isi vinde tablourile pentru a renova spitalul

Gest impresionat al unui medic rezident din Timisoara. Pasionat de pictura, doctorul a decis sa-si scoata la vanzare toate tablourile pe care le-a facut, inspirat tot de profesia lui. Va dona banii pentru renovarea unor saloane din Spitalul Judetean.

"Am tot stat sa ma gandesc ce sa pictez. Dupa ce am tras cateva tuse, mi-am dat seama ca, fara sa vreau de fapt, pur si simplu am dat viata unei poze pe care eu am avut-o in minte."

Citeste tot articolul pe www.stirileprotv.ro
Societatea de Chirurgie Vasculara din Romania, infiintata vineri la Timisoara. Ce isi propun membrii ei...

Pacienţii cu boli vasculare vor avea parte de dotari mai bune in secţiile pe care vor fi internaţi, iar medicii chirurgi vor lucra dupa ultimele standarde internaţionale. Cel puţin asta isi propune Societatea de Chirurgie Vasculara din ţara noastra, infiinţata astazi la Timisoara. Membrii ei, adica medicii care conduc secţii in marile spitale din ţara, spera ca in caţiva ani sa-i convinga pe rezidenţi sa nu mai plece peste graniţa, iar pe guvernanţi, sa aloce fonduri mai mari pentru sistemul sanitar.

Citeste tot articolul pe www.digi24.ro
La Timisoara s-a infiintat Societatea Romana de Chirurgie Vasculara

Principalele probleme ale chirurgiei vasculare se discuta la Timisoara. Doctorul Mihai Ionac a luat iniţiativa de a infiinţa Societatea Romana de Chirurgie Vasculara. Astazi, aceasta iniţiativa s-a materializat. Medici chirurgi din toata tara au venit la Timisoara pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta si pentru a se uni in aceasta asociaţie.

Citeste tot articolul pe www.tion.ro
Transplantul osos, realizat de medicii din Timisoara, sansa la o viaţa normala pentru o fata de noua ani

O fata de noua ani din judeţul Arad a primit sansa la o viaţa normala. Pentru ea, sansa a fost un transplant osos microchirurgical, realizat de medicii din Timisoara, pe vase mai mici de un milimetru. in urma cu aproape doi ani si-a fracturat tibia stanga, insa o boala congenitala a facut imposibila vindecarea. Dintr-un copil sanatos, se transformase intr-o persoana cu handicap.

Citeste tot articolul pe www.digi24.ro
In premiera! La Clinica de Chirurgie Vasculara pacientii sunt ajutati de kinetoterapeuti voluntari

Fiziokinetoterapeutii Radu Butu si Sebastian Miron, impreuna cu prof. dr. Mihai Ionac au initiat in beneficiul pacientilor o colaborare care sa implice prezenra, in fapt necesara, a terapeutilor, la sectia de chirurgie vasculara.

Kinetoterapeutii evalueaza pacientii internati si, in functie de stadiul bolii si de etapa de tratament, le ofera resursele si cunostintele necesare pentru o reabilitare eficienta si o externare mai rapida.

Citeste tot articolul pe www.oradestiri.ro
Kinetoterapia este esentiala pentru recuperare

Kinetoterapia devine din ce in ce mai cunoscuta printre pacientii timisoreni.

Spitalul Judetean din Timisoara a inceput deja o colaborare cu mai multi terapeuti. Astazi 2 voluntari au invatat pacientii exercitii de recuperare.

Sursa: www.telenova.ro
Screening vascular gratuit, la Clinica de Chirurgie Vasculara!

Aveti peste 45 de ani ? Aveti hipertensiune arteriala, sau colesterolul marit? Fumati ? Daca doar la doua dintre intrebari raspunsul este "DA", atunci aveti nevoie de un consult vascular.

Venind in intampinarea nevoilor cetatenilor, medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean din Timisoara, au hotarat sa faca un program de preventie , prin oferirea in mod gratuit a unui consult vascular.

Sursa: www.pentrutimisoara.ro
Sapte reguli simple pentru un stil de viata sanatos

Nu este niciodata prea tarziu pentru o schimbare! Cel putin asa sugereaza un nou studiu publicat de cercetatorii din America. Iata ce inseamna un stil de viata sanatos si care sunt cele sapte reguli simple.

"Sunt masuri excelente pentru pastrarea sanatatii si ele ar trebui sa faca parte din campanii la nivel national", a declarat medicul Mihai Ionac.


Citeste tot articolul pe www.realitatea.net
Medicina de succes

Cum sa obtii succes in medicina sau cum sa dezvolti o afacere in mediul privat de sanatate. Sunt doar doua dintre intrebarile la care zeci de specialisti in management si dezvoltare au raspuns in cadrul Timisoara Business Days, primului eveniment din tara noastra dedicat mediului de afaceri din medicina.

Concluzia? E nevoie de specialisti in cabinete, tehnologii moderne si persoane instruite pentru a promova ideile de afaceri.


Sursa: www.digi24.ro
Diabetul si riscul amputatiei

Dr. Lucian Jiga, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Vasculara, de la Clinica de Chirurgie Vasculara a SCJU Timisoara prezinta medicilor de familie simptomele polineuropatiei diabetice, care poate sa duca la amputatia picioarelor pacientilor suferinzi de diabet.

Rolul medicilor de familie este decisiv in recunoasterea simptomelor acestei afectiuni , in asa fel incat bolnavilor de diabet sa li se dea o sansa in plus.


Sursa: www.televiziunea-medicala.ro
Mai bine informati

Medicii de familie din Timisoara au avut posibilitatea de a participa la un inedit workshop, unde au aflat informatii utile despre diagnosticarea afectiunilor vasculare periferice, la pacientii care sufera de diabet. Evenimentul a fost organizat de Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara.

Elementele principale ale workshopului au constat in cautare a pulsului, cu aparatul Doppler si calcularea indicelui glezna-brat, care este fundamental in diagnosticarea bolii vasculare periferice.


Sursa: www.televiziunea-medicala.ro
Operatii salvatoare pentru bolnavii de diabet

Trei pacienti, diagnosticati cu neuropatie diabetica distala au fost operati, la Timisoara, printr-o interventie chirurgicala de decompresie, de neuroliza, inventata de medicul Lee Dellon, de la Universitatea John Hopkins Maryland.

Operatiile au fost efectuate de insusi inventatorul acestei metode de tratament.


Sursa: www.televiziunea-medicala.ro
Premiul pentru excelenta in cercetarea medicala

D-nul Conf. Univ Dr Lucian Jiga primeste premiul pentru excelenta in cercetarea medicala la Gala Tinerilor Medici.

Gala Tinerilor Medici s-a desfasurat in Bucuresti in data de 10.11.2010, fiind un eveniment organizat la initiativa Colegiului Medicilor din Romania (CMR) si Pagina Medicala, pentru premierea rezultatelor deosebite ale tinerilor medicilor romani pe plan profesional. Premierea a fost organizata in 8 sectiuni ce si a cuprins un numar total de 42 nominalizati.

Pentru sectiunea “Excelenta in Cercetarea Medicala” au fost nominalizati 10 medici. D-nul Conf. Dr. Lucian Jiga, Coordonator al Compartimentului de Microchirurgie Reconstructiva, Clinica de Chirurgie Vasculara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, a castigat premiul pentru excelenta in cercetare.

Acest premiu a fost acordat in urma recunoasterii internationale a rezultatelor deosebite obtinute in perioada 2009-2010, in cercetarea din imunobiologia transplantului de organ si neoangiogeneza.

D-nul Conf. Dr. Jiga isi desfasoara activitatea de cercetare in cadrul Departamentului de Imunologie de Transplant si Terapii Celulare, Centrul de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie Pius Branzeu, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes.

 
Clinica de Chirurgie Vasculara - Stiri din cadrul Clinicii | Sitemap |
Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate
Apasati Esc pentru a inchide