Urgenta?
 
Boli tratate - Pentru pacienti
Microchirurgia este o tehnica ce faciliteaza realizarea unor operatii care ar fi imposibile cu ochiul liber. Tesuturile sunt manipulate cu ajutorul unor instrumente speciale sub microscopul operator la o marire ce variaza intre 4-20x. Clinica noastra dispune de un microscop operator performant Zeiss OPMI Vario S8.
Boli tratate - Pentru pacienti

Microchirurgia este o tehnica ce faciliteaza realizarea unor operatii care ar fi imposibile cu ochiul liber.

Tesuturile sunt manipulate cu ajutorul unor instrumente speciale sub microscopul operator la o marire ce variaza intre 4-20x. Clinica noastra dispune de un microscop operator performant Zeiss OPMI Vario S8.

In cadrul compartimentului nostru, utilizam tehnicile microchirurgicale in tratamentul urmatoarelor afectiuni:


Boala arteriala periferica ocluziva (BAPO)
Avem posibilitatea sa realizam operatii de bypass pe vasele distale ale piciorului (diametru = 2-3mm) cu ajutorul microscopului operator si astfel sa crestem rata de salvare a pacientilor cu BAPO.

   
Angio CT preoperator Acelasi caz, postoperator - bypass cu vena pe artera peroniera Detaliu prin microscop operator anastomoza artriala Detaliu prin microscop operator artera peroniera cu ateromatoza severa    

Reconstructia piciorului diabetic
Pentru a opri din evolutie polineuropatia diabetica si astfel de a anula riscul producerii ulcerului diabetic (mal perforant) si a piciorului Charcot (vezi imaginile), cu ajutorul tehnicilor microchirurgicale, realizam decompresia nervilor periferici ai membrului inferior.

Complicatiile polineuropatiei diabetice
 
Mal perforant deget II cu osteita Picior Charcot si Mal perforant cu osteita articulatie metatarso falangiana Acelasi caz. Amputatie veche de cauza neuropata a degetelor II si III Acelasi caz. Rx-grafie ce indica osteita (aria incercuita) a osului metatars I Gangrena umeda si osteomielita deget III dreapta  

Decompresia nervoasa
 
Decompresie nerv peronier comun Decompresia nerv tibial posterior        

Reconstructia de tesuturi moi si/sau osoase prin transfer liber microchirurgical
Autotransplant vascularizat de piele, grasime, muschi, os - defectele reconstruite pot fi urmare a unor exereze pt diferite neoplasme (regiunea cervicala/cap si gat; torace, abdomen, extremitati, etc), infectii cronice (ex. osteomielita cronica) sau a unor traumatisme prin accidente de munca sau rutiere.

Membru inferior - Lambouri pe vase perforante

Membru inferior - Transfer liber microchirurgical
Abces calcai diabetic Cicatrice instabila Osteita focar fractura

Reconstructia nervilor periferici si plex brahial
sectionati sau traumatizati in urma unor accidente. Cu ajutorul tehnicilor microchirurgicale, reconectam direct sau prin intermediul asa-numitelor grefe nervoase (aceste grefe sunt autotransplante nervoase – nervi recoltati din alte regiuni ale corpului – ex. N. sural de la nivelul gleznei), nervii periferici.

Membru Inferior

Membru superior

Reconstructia de san
Reconstructia de san, amputat complet pentru exereza curativa a cancerului mamar. Cu ajutorul microchirurgiei, putem transfera piele si grasime vascularizata, pentru a reface integral forma si aspectul sanului amputat.

Neoplasm mamar - Caz 1

Neoplasm mamar - Caz 2

Repermeabilizarea de trompe uterine
Trompele uterine, sunt o parte componenta deosebit de importanta a organelor genitale interne feminine. Funtia principala a acestora este transportul ovulului dinspre ovar (locul unde ovulul a luat nastere) spre uter in vederea fecundarii.

Trompele uterine se pot bloca (infunda) din mai multe cauze, unele patologice (infectii/inflamatii cronice - e.g. anexite) altele induse (ligaturarea chirurgicala la cererea pacientei). Acest blocaj al trompelor uterine poate fi una dintre numeroasele cauze ale sterilitatii (incapacitatea de a avea o sarcina pe cale naturala).

Cu ajutorul microchirurgiei aceste blocaje pot fi indepartate si trompele uterine "reconectate" cu success. Utilizarea microscopului operator, in realizarea acestui tip de interventii chirurgicale, permite reatasarea precisa a segmentelor de
trompa uterine si creste astfel cu peste 50% sansele de a putea procrea ulterior, in conditii fiziologice.

Detalii suplimentare despre sterilitate puteti obtine de la medicul Dvs ginecolog.


     
Capetele trompei uterine preparate (Imagine intraoperatorie) Trompa uterina reconstruita (imagine intraoperatorie) Histerosalpingografie (3 luni postooperator). Cele 2 cercuri indica zonele unde trompele au fost repermeabilizate      

Tratamentul limfedemului cronicLimfedemul este o afectiune debilitanta determinata de "infundarea" in amonte a vaselor limfatice ale extremitatilor. Cauzele care duc la aceasta boala pot fi congenitale sau dobandite (de cele mai multe ori prin excizarea limfonodulilor la nivelul axilei in cadrul tratamentului chirurgical curativ pentru cancerul mamar). Limfa, nu mai are o cale fiziologica de curgere si astfel, se acumuleaza in tesuturi si genereaza "umflarea" acestora. Cu ajutorul tehnicilor microchirurgicale, putem identifica (vasele limfatice au un diametru cuprins intre 1-2 mm) si reconecta aceste vase, la venele membrului afectat. Astfel prin "reconstruirea" unei cai de drenaj (curgere) a limfei, limfedemul se remite seminificativ iar in unele cazuri poate chiar sa dispara.

       
Limfedem membru superior preoperator Acelasi caz. Postoperator        
 
Clinica de Chirurgie Vasculara - Compartiment Microchirurgie - Boli tratate pentru pacienti | Sitemap |
Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate
Apasati Esc pentru a inchide